4 tips om te starten met visualiseren

Deze week heb ik van twee klanten teruggekregen dat zij het moeilijk vonden om te visualiseren. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het in het begin ook nog wel heel lastig vond om er mee te beginnen. Maar het is een echte go! Dus lees snel verder en ga aan de slag 😊.

Wat is visualiseren?
Visualiseren is denken in beelden. Door te visualiseren kan je veranderingen makkelijker en sneller doorvoeren. Je kunt een ongewenste situatie veranderen in je leven door te visualiseren wat je wel wilt in je leven. Zie in gedachten dat wat je wilt, herhaal dit diverse malen per dag (de kracht van herhaling).

Visualiseren wordt ook gebruikt bij meditaties. Ben je niet goed in visualiseren oefen dit dan eerst totdat je dit onder de knie hebt, het is echt niet zo moeilijk als je denkt want je doet het al dagelijks zonder dat je erbij stil staat. Visualiseren is namelijk niets anders dan je focus leggen daar waar jij het wenst. Als je met affirmaties bezig bent is visualisatie een heel sterk medium, hoe vaker je dit herhaalt en hoe duidelijker je beelden zijn des te meer is dit van invloed op je denken.

4 tips om te beginnen met visualiseren

1. Ontspannen
Zorg dat je een plekje hebt waar je niet gestoord kan worden en zet je telefoon even uit of op stil. Ga lekker rustig en ontspannen zitten of ga liggen, sluit je ogen en haal een paar keer diep adem en houd dit even vast.

2. Beeld je in dat je in de gewenste situatie zit
Doe dit zo gedetailleerd mogelijk, waar ben je, hoe voel je je? Wie zijn er bij je en wat ruik/proef je. Probeer hier zoveel mogelijk alle zintuigen bij te gebruiken.

3. Voelen
Hoe voel je je als je aan deze situatie denkt? Hoe voelen de mensen om jou heen zich? Beleef deze positieve emoties zo intens mogelijk. Ze zullen je helpen om door te zetten wanneer je het even moeilijk krijgt.

4. Geloven
De vierde stap is te geloven dat wat je wilt hebben, dat je dat al hebt. Dit gaat over vertrouwen hebben in jezelf en in het leven.

Lukt het je nog niet zo goed om de dingen voor je te zien, voelen en horen?
Hier is nog een andere oefening om te leren visualiseren.
Neem een alledaags voorwerp en zet het op een meter afstand van je neer. Een theeglas, een beeldje, een kaars, wat jij wilt. Kijk gedurende een minuut aandachtig naar het voorwerp en sluit dan je ogen. Roep het beeld van het voorwerp nu weer op zodat je het weer ziet en houd dit beeld zolang mogelijk vast. Als je het kwijt bent kijk je weer een minuut en sluit daarna weer je ogen en probeert het nu weer voor je te zien. Doe dit ongeveer vijf keer. Neem elke dag een ander voorwerp.

Roze olifant

Als dit je lukt zal je merken dat visualiseren helemaal niet moeilijk is en dat je alles kunt voorstellen wat je maar wilt. De sleutel is gewoon blijven oefenen, oefenen, en oefenen totdat het je gemakkelijk afgaat, de energie die je eraan geeft wordt hierdoor sterk. De kosmos zal dan ook weer bij je terugkomen, om je terug te brengen wat je hebt uitgezonden.

Wat brengt visualiseren je?
Door te visualiseren geef jij jouw brein het signaal af dat je iets in de toekomst verwacht. De kracht van visualisatie is niet zozeer dat je dan krijgt wat je verwacht, maar dat je moeite gaat doen voor hetgeen wat jij verwacht. Omdat jij bijvoorbeeld iedere dag aan die ultieme baan denkt, zul jij vaker vacatures zoeken, sneller geneigd zijn om te netwerken of andere stappen te ondernemen die jou dichter bij jouw droom brengen. Door te visualiseren leg jij duidelijk een focus voor jezelf en creëer jij kansen waar mogelijk.

Lukt het je nog niet zo goed en wil je meer over het onderwerp weten? Ik bied ook een training visualiseren en affirmeren kun je leren.

Indien er behoefte bestaat voor het stellen van vragen, mail me. Ook als je meer over een bepaald onderwerp wilt weten hoor ik graag van je. Stuur mij een mail of gebruik het contactformulier.

Warme groet,

Amanda
Tel je zegeningen, het liefst iedere dag

 

Geef een antwoord