Afronding NLP Practioner

Alles wat je wilt doen begint met een idee, en om het te halen stel je jezelf een doel. Zonder doel kom je niet waar je zijn moet. Het is als een schip zonder koers, je kunt varen (heel hard zelfs) maar je komt nooit uit bij een haven.

Zelf vind ik het soms best lastig om doelen op te stellen en deze dan ook daadwerkelijk af te ronden. Korte projecten gaan over het algemeen goed maar de wat langere projecten gaan niet echt altijd vanzelf. De NLP practioner heb ik nu in iedergeval gehaald en kan ik afvinken (wat voelt dat heerlijk). In mei dit jaar ben ik begonnen met NLP practioner en vandaag was mijn laatste groepsdag. NLP heeft mij van mei tot september geholpen in mijn spirituele en creatieve proces. Dit om ordening aan te brengen in mijn denken en doen. En natuurlijk blijf ik dit ook in de toekomst gebruiken. Mijn hoofddoel van deze cursus is geweest dat ik meer voldoening ging halen uit mijn dagelijkse bezigheden. Ook een doel was het om mijzelf beter te leren bewegen in een groep.

NLP heeft mij ondersteund om op een nieuwe manier naar mijn ervaringen te kijken. Als we opgroeien, nemen we angsten en beperkingen over van volwassenen om ons heen. Tegen de tijd dat we volwassen zijn, hebben we veel negatieve overtuigingen waar we ons niet altijd van bewust zijn en hier baseren we dan ons leven op. Vanaf mei heeft NLP mij geholpen in mijn spirituele en creatieve denkproces.

Elke gedachte die ik heb en elke zin die ik uitspreek is een affirmatie, een bevestiging. Hij is of positief of negatief. Positieve affirmaties creëren positieve ervaringen en negatieve affirmaties creëren negatieve ervaringen. Een tomatenpitje dat gezaaid wordt, kan alleen maar uitgroeien tot een tomatenplant. Uit een eikel kan alleen maar een eik groeien. Een puppy kan alleen maar een hond worden. Als we voortdurend negatieve uitspraken doen over onszelf en ons leven, blijven we voor negatieve ervaringen zorgen. Ik laat de gewoonte van mijn familie om op een negatieve manier naar het leven te kijken nu los. Ik kies voor een nieuwe affirmatie, namelijk om alleen te spreken over het goede dat ik in mijn leven wil. Dan komt alleen het goede naar me toe.                          

In den beginne is het woord (affirmatie van Louise Hay)

Wat heeft NLP mij nog meer gebracht

NLP heeft mij geholpen in het proces om meer mijzelf te zijn en bij mezelf te blijven. Ik kan staan voor mijn eigen doelen en meningen, als andere mensen niet kunnen accepteren dat ik ergens voor sta is dit prima. Ik volg mijn eigen weg. Ik ga mijn eigen angsten en onzekerheden aan om mijn eigen ware ik verder te ontdekken met al zijn mooie en minder mooie kanten. Iedereen mag er zijn zoals zij werkelijk zijn.

Ik ga ervoor om mijn levenspad te volgen, negatieve gevoelens en meningen worden vervangen door hoop, optimisme, actie en ruimte voor inzichten. Ik maak ruimte voor mijn eigen behoeften en wensen, ik leer mezelf met alle positieve en negatieve kanten lief te hebben. Ik besef namelijk dat fouten en gebreken niets zeggen over mij. Ook zijn ze niet dodelijk. Ze vormen eerder een interessante puzzel.

IMG-20150927-WA0002

Geef een antwoord