Amethist

Amethist is familie van de bergkristal en bevordert de spirituele helderheid, het besef van spiritualiteit en de erkenning van de geestelijke werkelijkheid. Amethist geeft ons rechtvaardigheidsgevoel en een scherp oordelend vermogen en schept daarmee eerlijkheid en oprechtheid.

Ik ben dol op mooie stenen en bij voorkeur ook de wat grotere. Een blog over de amethist omdat ik het een supermooie steen vind, maar tevens is het ook de steen die bij mijn sterrenbeeld past (Vissen). Dit vond ik gelijk een mooie gelegenheid om wat op te schrijven over deze mooie edelsteen.

De amethist dankt zijn prachtige kleur voornamelijk aan sporen ijzer, titaan en mangaan en een beetje radioactiviteit. In het zonlicht vervalt de radioactiviteit en kan de amethist verbleken. De edelsteen kent een lange geschiedenis. Al eeuwen is het een geliefkoosde sier- en heelsteen.

Het kristal werd gevonden in de piramides van het oude Egypte en in graven van Etrusken en Romeinen. Grieken en Romeinen gebruikten de steen als amulet om zich te beschermen tegen dronkenschap, verslaving en hoofdpijn door overmatig wijn drinken. Katers werden ook met de amethist bestreden. Soms door het dragen of opleggen van de steen, soms door het innemen van verpulverde amethist.
Plinius de Oudere, een Romeinse schrijver/wetenschapper (23-79) schreef al over de helende krachten van stenen. Hij roemde het gebruik van amethist bij het drinken van wijn. Dronkenschap zou voorkomen worden door een amethist onder de tong of in de wangzak te stoppen. De steen zou bovendien beschermen tegen het boze oog en hekserij, mits er een zon en maan in de steen gegraveerd stond.

Amethist hoort bij het 7e chakra, het kruinchakra en is een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Als natuurlijk kalmerend middel blokkeert hij negatieve energieën in de omgeving. Zijn sereniteit bevordert hoge bewustzijnstoestanden en meditatie. Amethist heeft grote genezende en reinigende krachten en bevordert spiritueel bewustzijn. Vroeger werd het gedragen om dronkenschap te voorkomen vanwege zijn ontnuchterende effect. Het overwint verslavingen en alle mogelijke blokkades.

Deze edelsteen kalmeert of stimuleert de geest. Amethist is een uitstekende steen voor meditatie en stimuleert het derde oog. Bij meditatie, wendt het gedachten af van het wereldse naar rust en dieper inzicht. Geestelijk zorgt het voor meer concentratie en een betere beheersing van de vaardigheden. Het bevordert de ontwikkeling en uitwerking van nieuwe ideeën en verbindt oorzaak met gevolg.

Amethist stimuleert de groei van spiritualiteit en intuïtie. Het is de steen van onthechting en wijsheid. Het helpt je zonder oordeel en met compassie te kijken naar jezelf, naar anderen en naar je omgeving. De steen helpt je het verschil te zien tussen wat echt belangrijk is en wat niet. Amethist maakt wilskrachtig maar niet per se heel actief. Het is dé steen van het loslaten. Negatieve gedragspatronen en gewoontes kun je verbreken door met amethist te mediteren. Tijdens de meditatie helpt de amethist je de stilte in jezelf te vinden.

Ook helpt hij tegen terugkerende nachtmerries. Amethist stimuleert het geheugen en verbetert de motivatie zodat je beter in staat bent realistische doelen te stellen. Op een verfijnd niveau zorgt Amethist voor evenwicht en een verbinding tussen de fysieke, geestelijke en emotionele lichamen en verbindt ze vervolgens met het spirituele. Het reinigt de aura, zet negatieve energie om en stimuleert het keel- en kruinchakra. Amethist vermindert ook zenuwachtigheid en stress. Hij helpt de concentratie te verbeteren en helpt negatieve ideeën los te laten.

Bij mij staat er een mooi stuk naast mijn bed <3

amethyst-hart-ruw

Heb je iets aan deze blog gehad of vragen naar aanleiding van mijn blog? Laat het me hieronder gerust weten. Indien je een vraag wilt stellen, gewoon doen! Ook als je meer over een bepaald onderwerp wilt weten hoor ik graag van je.

Warme groet,

Amanda
Tel je zegeningen, het liefst iedere dag

 

 

Geef een antwoord