Channelen

Channelen is de laatste jaren erg populair geworden. Hoewel het al vele jaren wordt beoefend. Het is de kunst om informatie uit de spirituele, occulte of onzichtbare gebieden te ontvangen en doorgeven aan andere mensen. Je dient dus als kanaal voor informatie. Sommige mensen doen dit alleen voor zichzelf, dus door informatie te channelen die alleen voor zichzelf bedoeld is. Anderen doen dit op een veel bredere basis. Een healer kan bijvoorbeeld specifieke toestand of behandeling voor de patiënt channenelen. Een medium kan ook channelen maar doet dit meestal met een overleden familielid of vrienden van iemand. Niet iedereen heeft de gave om een medium te zijn. Channelen op zich kan wel iedereen. Veel mensen channelen informatie zonder dit te beseffen. Auteurs zeggen soms dat de inspiratie voor een boek uit het niets komt en dat voor hun gevoel hun boek door een hogere bron is gedicteerd.

Er zijn veel boeken via geestelijke wezens gechanneld. Ze beslaan een breed scala van stijlen. Een bekend voorbeeld is het boek “een cursus in wonderen”, dit boek werd gechanneld door dr. Helen Schucman, onderzoekspsycholoog en werd in 1975 gepubliceerd. Zij was atheïst toen ze aan het werk begon en had weerzin tegen de christelijke taal, maar geleidelijk aan begon ze de taal te accepteren. Het boek een cursus in wonderen leert ons onderscheid te maken tussen onze innerlijke wijsheid en ons ego.

Channelen kun je het beste leren met een betrouwbare leraar. Hij/zij kent alle voors en tegens omdat hij/zij dit zelf ook heeft ervaren bij het leren. Maar als je dit liever zelf doet, kun je dit ook zelf leren. Bereidt heel zorgvuldig voor en begin niet meteen met channelen. Dit kan verwarrende en frustrerende resultaten voorkomen. De voorbereiding bestaan uit het jezelf beschermen tegen negatieve energieën door je goed te aarden. Ook moet je leren je geest toch rust te brengen omdat je je anders te veel bewust bent van je eigen geest. Meditatie is hierbij zeer behulpzaam. Kies altijd een moment waarop je niet gestoord kan worden, dit is erg van belang om verwarring tegen te gaan.

Belangrijk bij het voorkomen van negatieve channeling-ervaringen is allereerst een goede voorbereiding. Een goede voorbereiding houdt in dat je voordat je gaat channelen, jezelf grondt, de gedachten van de dag naar de achtergrond laat gaan en vervolgens licht inbrengt via je kruin en vervolgens door je hele lichaam, zodat je het licht via jouw lichaam grondt in de aarde. Vervolgens vraag je hulp en bescherming aan je engelen en spreek je hardop je intentie uit om alleen met de niveaus van Licht en Liefde contact te leggen. Stel je dan open om deze niveaus van Licht en Liefde je veld binnen te voelen stromen, en start dan met schrijven of praten, welke vorm van channelen je ook gebruikt.
Een tweede belangrijk punt is het toepassen van onderscheidingsvermogen: weet wat daadwerkelijk voor jou bedoeld is en afkomstig is van de hoogste bron, en wat niet. Een paar handreikingen daarbij zijn:

1. Alles was niet goed voelt, is niet goed.
2. Alle informatie die niet steunend, positief en liefdevol is, komt niet van de hoogste bron.
3. Alle informatie die jouw vrije wil niet respecteert en die zegt of suggereert dat je iets moet doen, komt niet van de hoogste bron. Jouw engelen zullen je nooit, maar dan ook nooit iets opdringen. Vrije wil is de enige en de belangrijkste regel in dit spel dat ‘leven als mens op aarde’ heet.

Channelen kan vele vormen aannemen, zoals het ontvangen van een persoonlijke boodschap tijdens meditatie, channelhealing, automatisch schrift of het doorgeven van gechannelde boodschappen aan anderen. Sta open voor experimenten en probeer de verschillende technieken uit om te kijken wat bij je past. Kies een moment waarop je de tijd hebt en niet hoeft te haasten, ook een volle maag of het gebruik van alcohol wordt sterk afgeraden. Als je leert te channelen kan het behulpzaam zijn een inleidend ritueel uit te voeren. Dit brengt je in een vredige ontvankelijke geestestoestand. Ook een ritueel aan het einde van de sessie is belangrijk. Je zult merken dat je steeds gevoeliger wordt voor sferen en geluiden.

clip_image00222

Indien er behoefte bestaat voor het stellen van vragen of adviezen, mail me gerust.

Warme groet,
Amanda

Geef een antwoord