Chinese gezichtskaart

Ongeveer 3000 jaar geleden hielden de chinezen zich al bezig met de kunst van het lezen van gezichten. Men noemt dit Mien Shiang of Miex Xiang. Dit is de oudste wijze waarop gezichten gelezen worden. Hier wordt uitgegaan van de elementen vuur, water, aarde en lucht. De leeftijden van 0 tot 100 jaar staan ook in ons gezicht volgens de Chinezen. Verkleuringen en moedervlekken kunnen je laten zien of er wat gaat gebeuren of dat er al iets is gebeurd. Chinezen kunnen hierin erg ver gaan, zij passen zelfs cosmetische chirurgie toe als ze een verstoring (bijvoorbeeld een moedervlek) zien.
Dit keer wil ik alleen iets vertellen over dat, volgens de Chinese geneeskunde elk deel van ons gezicht bepaalde organen van ons lichaam vertegenwoordigt. En wanneer onevenwicht ontstaat dat aangetoond wordt op ons gezicht. De tekenen zijn puistjes, huiduitslag en verandering van huidskleur.

6df62916e4b82354ab78fa4ef506aefb

Voorhoofd staat voor je blaas en dunne darm
Oorzaak is te veel vetten en bewerkte voedingsmiddelen evenals te veel alcohol, suiker en laat opblijven. Ook stress werkt hieraan mee, zij veroorzaken allen een trage spijsvertering.
Wat kun je hier zelf aan doen? Meer onbewerkt en rauw voedsel eten, veel water drinken en alcohol even laten voor het wat het is. Natuurlijk is een voldoende nachtrust altijd goed voor je.

Tussen de wenkbrauwen staat voor je lever
Oorzaak is dat je maag te veel moet verwerken en hierdoor krijgt je maag niet de rust die het nodig heeft. Je eet te veel vlees en je zou allergisch kunnen zijn voor bepaalde ingrediënten.
Wat kun je hier zelf aan doen? Gezond en vers voedsel eten, veel frisse lucht, lekker bewegen buiten en sporten zoals yoga, hardlopen, wandelen en meditatie.

Wenkbrauwboog staat voor je nieren
Oorzaak is, te veel roken, alcohol, slechte circulatie en een zwak hart.
Wat kun je hier zelf aan doen? Veel water drinken, minderen met cafeïne, frisdranken en alcohol. Controleer ook of je niet bent uitgedroogd.

Neus staat voor je hart
Oorzaak is niet genoeg frisse lucht, gassen, gezwollen maag en slechte circulatie. Ook een hoge bloeddruk kan leiden tot veel problemen in dit gebied van het gezicht.
Wat kan je hier zelf aan doen? Controleer je bloeddruk of laat dit controleren net als het cholesterolgehalte. Organische groene thee kan helpen te ontgiften.

Bovenste deel van de wangen staat voor de longen
Oorzaak is astma, vervuiling en roken. Ook zijn er vaak donkere kringen rondom de ogen.
Wat kan je hieraan doen? Blijf uit vervuilde lucht en rook. Als je nog rookt, stop met roken. Begin met fysieke activiteiten.

De wangen staan voor de longen en nieren
Oorzaak is, roken, stress en slechte voeding (waaronder veel suiker)
Wat kan je hieraan doen, begin met gezond(er) eten en gebruik kwaliteitsproducten voor je huid.

De mond en kin staan voor de maag
Oorzaak is voedsel dat veel vet en suiker bevat en stimulerende middelen als cafeïne en alcohol bevat. Te weinig slaap en stress kan onbalans veroorzaken.
Wat kan je hier zelf aan doen, start een dieet dat je kan helpen te stabiliseren. Eet veel vers (seizoens)fruit.

De kaak en nek staan voor hormonen
Oorzaak is vaak te veel zout voedsel, kruiden en niet genoeg water drinken. Ook vaak een teveel aan cafeïne.
Wat kan je hier zelf aan doen? Wees zuinig met zout, kruiden en cafeïne. Maar drink meer water.

Volgende week meer over het gezicht lezen.

Indien er behoefte bestaat voor het stellen van vragen of adviezen, mail me gerust.

Warme groet,
Amanda

Geef een antwoord