Geluk

Na alweer een heel ochtendprogramma is het tijd voor een kopje thee. En het leuke (naast dat het heerlijke thee is)  aan Yogi Tea is dat je ook altijd nog een spreuk meekrijgt 🙂 “Happiness is my birthright”.  Ik kan daar alleen maar mee instemmen, gelukkig zijn is heel erg prettig en iedereen verdient het.

Verklaring op Wikipedia: Geluk (of gelukkig zijn) kan gedefinieerd worden als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden. Hierbij kunnen er diverse positieve emoties aanwezig zijn, zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid. Gelukkig zijn is het tegengestelde van ongelukkig zijn, wat bestaat uit een gevoel van ontevredenheid, en vaak samengaat met depressie, overspannenheid, woede of verdriet. Onderzoek duidt er op dat geluk voor ongeveer de helft erfelijk bepaald is. De rest van de verschillen wordt veroorzaakt door invloeden uit de omgeving.

Vooropgesteld dat ik echt niet altijd gelukkig ben, wat betekend geluk voor mij? Ik geloof dat dat je geluk grotendeels in eigen hand hebt omdat je zelf betekenis kunt geven aan de dingen om je heen. Wanneer je je bewust bent van wat je doet en wat je beweegt kun je hier invloed op uit oefenen. Door het volgen van je eigen intuïtie en het benutten van je kracht en het loslaten van drama en datgene wat je niet nodig hebt.

Ik kan intens gelukkig worden van het besef van wat ik wel heb en wat ik kan. Knuffelen met mijn katten of een goed gesprek met een vriend(in). Koken en er daarna ontzettend van genieten. Van heerlijk vakantie hebben en genieten van het niets doen en het mooie zonnige weer, naar een regenachtige koude winterdag na hard werken thuis komen en genieten van een warm geurig bad :). En nu natuurlijk van mijn heerlijke kopje thee!

 

Het geluk behoort aan hen, die aan zichzelf genoeg hebben. – Aristoteles

Geef een antwoord