Kleurenmagie

Sinds de oude Egyptenaren spelen kleuren door verschillende culturen en eeuwen heen een belangrijke rol in magie. Ook tegenwoordig worden kleuren wereldwijd erkend bij genezingen.

Met kleuren kan je ook een rustgevende omgeving creëren. Een zachte verlichting werkt ontspannend en schept een atmosfeer die perfect is voor bijvoorbeeld meditatie.

Kleuren hebben zowel positieve als negatieve eigenschappen en ze krijgen een bepaalde waarde naarmate hun plaats en gebruik. Om de gewenste stemming van een bepaald gedrag te creëren kunnen kleuren worden gebruikt. Denk maar eens aan een reclamespotje over koffie, die steeds warme, donkere kleuren bevat en zo onze drang tot aankoop beïnvloed. Zelfs in het verkeer worden kleuren gebruikt als signaal, die ons gedrag positief beïnvloeden.

Kleuren zijn ook seizoengebonden qua kleding. Mensen voelen zich nu eenmaal beter aangekleed met lichte, frisse kleurtjes in de zomer en donkere, warme kleuren in de winter. In de magische wereld is het dan weer zeer belangrijk om te besluiten welk kleur men bij een bepaald ritueel gebruikt, want elk kleur heeft een bepaalde betekenis en moet geschikt zijn voor het soort ritueel die men wilt uitoefenen.

Er bestaan tal van kleurenassociaties met planeten, zonnetekens, cijfers en dagen van de week. Niet alleen bezitten kleuren een bepaalde waarde, ze krijgen ook bijkomende betekenissen naargelang hun plaats van gebruik. De kleur rood bijvoorbeeld zou kunnen relateren aan de moed en het ijzer van de planeet Mars; het vuur en de vastberadenheid van het zonneteken Ram, het cijfer één, aan rode kornalijn, granaat en met dinsdag de dag van de god Mars. Heb je moed nodig om tegenstand te overwinnen of ben je verwikkeld in een hartstochtelijke liefdesrelatie? Draag vooral veel rood, ontsteek een rode kaars eet veel rood fruit en of groente. Of verwerk het rood in een ritueel.

Astrologische kleuren
Ram rood vastberadenheid
Stier roze geduld
Tweeling geel veelzijdigheid
Kreeft zilver verborgen potentieel
Leeuw goud ambitie
Maagd groen aandacht voor details
Weegschaal blauw evenwicht
Schorpioen indigo scherpzinnig
Boogschutter oranje duidelijke richting
Steenbok zwart of donkergrijs volharding
Waterman wit onafhankelijkheid
Vissen violet of purper verborgen bewustzijn
Wit Nieuwe start en energie
Rood Verandering en moed
Oranje Geluk, gezondheid, evenwicht en identiteit
Geel Communicatie, leerproces en reizen
Groen Liefde, genezing, de natuur en geld aantrekkende rituelen
Blauw Kracht, rechtvaardigheid en carrière
Violet / indigo Psychische ontwikkeling, spiritualiteit en innerlijke harmonie
Roze Verzoening, kinderen en het gezin
Bruin Huis en thuis, geldzaken, bezit en oudere relaties
Grijs Compromis en geheimhouding
Zilver Geheime wensen
Goud Ambities op lange termijn en voorspoed
Zwart Eindfases en schuldgevoelens of spijt verdrijven

Kleuren van kaarsen voor wensen en behoeften

images

Indien er behoefte bestaat voor het stellen van vragen, mail me gerust. Ook als je meer over een bepaald onderwerp wilt weten hoor ik graag van je.

Warme groet,

Amanda

Tel je zegeningen, het liefst iedere dag

Geef een antwoord