Loslaten

De dagkaart die ik vandaag trok met het Orakel van Schaduw en Licht is moederziel alleen, krampachtig vasthouden. Waar staat vasthouden voor en waarom hou je vast? Iets houdt je tegen om verder te gaan wat het ook mag zijn, misschien weet je wat het is en misschien is het ook wel onbewust.

Als je iets los wilt laten zul je je zelf hier eerst van bewust moeten worden, dan laat het gemakkelijker los en kun je er afscheid van nemen. Aan hetgene wat je los moet laten zitten emoties vast, herinneringen en zijn veiligheden en onveiligheden aan vastgemaakt. Misschien past het al heel lang helemaal niet meer bij je maar ben je er zo aan gewend dat het veilig is en je niet weet hoe je het los kunt laten. Ook wil mijn onbewuste deel geen verrassingen, liever saai maar precies weten wat er gebeurt en niet te veel risico lopen. Negatieve, beperkende gedachten voedt dit proces, het is een soort verslaving. Raar maar waar. Bij mij past het in ieder geval in het proces wat ik doormaak het is een punt wat constant terugkomt en ondertussen denk ik dat ik weet wat er mee wordt bedoelt.

Ik ben mij er heel erg van bewust dat ik al een hele tijd in een veranderproces zit en bewust kies elke dag om mezelf te zijn (en iedere dag is een leerproces :)) ik wil niet langer alleen maar doen wat er verwacht wordt. Ik wil doen wat ik leuk vind en wil leren wat ik graag wil leren en mezelf verder ontwikkelen op spiritueel gebied ook al wordt dit niet altijd geaccepteerd. Ook al deed ik toch wel altijd mLoslaten2ijn eigen ding, maar heb me een tijdje geleden voorgenomen er echt voor te kiezen en mij niet langer te schamen voor wie ik ben en wat ik doe. Ik ben opgegroeid met mij vaak anders moeten voordoen dan ik ben (wie wij waren als familie) en heb dit jaren met mij meegedragen. Maar ik ben wie ik ben en ik ben er trots op, mijn verleden heeft mij gemaakt wie ik ben en ik had geen andere weg willen afleggen en laat hierbij die negatieve emoties los die mij belemmeren. Maar vergeten doe ik ze niet en ergens koester ik deze dat ik weet hoe het was maar laat het negatieve ervan gaan en geniet van het lichte gevoel.

 

Geef een antwoord