Pendelen

Dit keer een stukje over pendelen, hier bestaan nog wel wat vooroordelen over. Een pendel (vaak een druppelvormig metalen of kristallen voorwerp aan een draadje of kettinkje) kun je gebruiken om je levensvragen te beantwoorden. Wel dien je enkele punten in acht te nemen om de omgang met de pendel gemakkelijk te maken. Je houdt de pendel vast, stelt een vraag en wacht af hoe de pendel reageert en hiermee jou dus antwoord geeft op je gestelde vraag. Bij pendelen maak je direct contact met de wijsheid uit je onderbewuste. Het antwoord komt dus uit jezelf en het is daarmee een prima methode om erachter te komen wat er in je onderbewuste leeft.

Iedereen kan met een pendel werken, ook jij! Al zal het niet iedereen direct de eerste keer lukken om een reactie van de pendel te krijgen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld dat je bang bent of onzeker, ook kan het zo zijn dat je al bewust aan een bepaald antwoord denkt. Het is van belang om de tijd te nemen (oefening baart kunst).
Er zijn er mensen die het vermoeden hebben dat de pendel word aangestuurd door een negatieve kracht, deze personen ervaren het idee dat niet het onderbewuste de pendel laten bewegen maar een entiteit buiten zichzelf. Wanneer je dit gevoel ervaart, stop er mee en probeer het opnieuw op een ander tijdstip. Pendelen is bedoelt om in contact te treden met je eigen onderbewuste, dus mocht je dit gevoel blijven houden is een andere methode om in contact te treden met je eigen onderbewuste wellicht beter geschikt.

Voorbereiding voor Pendelen
Houd de pendel losjes aan de ketting (draad). De lengte van de ketting dient tussen de 15 en 20 cm te zijn.
Houd je hand losjes aan je pols en je elleboog op tafel.
Houd je bovenlichaam en je rug recht.
Je voeten staat op de grond naast elkaar (dus niet over elkaar!)
Je vrije hand ligt open en plat op tafel.
Zorg dat je ontspannen bent en rustig adem haalt
Alle afleiding in de omgeving is uitgeschakeld (tv, telefoon, radio enz.)
Pendel NIET als je ziek, moe, gespannen, depressief of overprikkeld bent.

Neem de volgende basiseisen in acht:
Houd je hoofd vrij van alle vooroordelen en wensen.
Schakel alle bijgedachte uit.
Pendel niet om egoïstische redenen (niet om geld en roem te krijgen bijvoorbeeld).
Pendel niet om wijze van demonstratie.
Orakel niet voor een ander en voor jezelf.
Voor altijd controle uit en ga er niet van uit dat pendelen onfeilbaar is.
Wees geduldig.

Pendelen kun je op verschillende manier doen maar test altijd en doe ervaring op. Er zijn veel leuke boekjes verkrijgbaar en ook op internet kun je bijvoorbeeld pendelschijven vinden.
Neem altijd de tijd voor om te pendelen en pendel alleen als je goed in je vel zit. Vraag ook eerst aan je pendel: Mag ik pendelen? Kan ik pendelen? Krijg ik een eerlijk antwoord? Geeft de pendel nee aan, probeer het dan een andere keer, forceer niets!

Dit zijn de grondbeginselen van het pendelen, hoe meer je oefent hoe beter de antwoorden. Als er niets gebeurd met de pendel en hij wil niet bewegen wacht dan een paar dagen, het zal niet de eerste keer zijn dat de pendel pas gaat werken na een paar weken. Geef de moed niet op.

Vergeet niet om je pendel te reinigen. De makkelijkste manier hiervoor, is hem 10 minuten onder stromend water houden. Hierna is hij weer klaar voor gebruik.

b

Indien er behoefte bestaat voor het stellen van vragen, of wat meer adviezen, mail me gerust.

Warme groet,
Amanda

Geef een antwoord