Plantaardig uit eten

Gisteren ben ik uit eten geweest in een huiskamerrestaurant in Vlaardingen, “Plantaardig eten op de Madoera” https://www.facebook.com/Plantaardigeten

Het huiskamerrestaurant, dat is aanschuiven bij de kok thuis en eten met vreemden (en/of bekenden natuurlijk). Gemoedelijk en knus. Bij binnenkomst hartelijk welkom geheten door de gastvrouw Annet en door de gastheer Okke. Binnen was het heerlijk warm en de tafel mooi gedekt, gezellig over van alles en nog wat geklets, ook kunnen zij goed vertellen over mooi en eerlijk eten. Zij serveren plantaardig eten (veganistisch) in hun restaurant. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees, vanwege dierenwelzijn, het milieu of hun eigen gezondheid. Wat je eet en drinkt heeft invloed op de lucht, het water, de grond, dieren en mensen.

Even in het kort wat het verschil is tussen een vegetariër en een veganist?
Per definitie eet een vegetariër geen producten van gedode dieren, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van huid of beenderen) en kaas (met kalfsstremsel). Veel vegetariërs letten echter minder op vegetarische instinkers zoals gelatine en kaas. Mensen die geen vlees, maar wel vis eten, worden soms pescotariër of semi-vegetariërs genoemd. Mensen die gevogelte eten noemen zich ook soms vegetariër, maar de correcte term hiervoor is pollotariër. Mensen die geen vlees, vis en dierlijke producten (zoals zuivel, eieren en honing) eten en ook geen dierlijke producten (zoals leer en wol) gebruiken zijn “veganisten”.

Zelf ben ik geen vegetariër maar ik let wel graag op wat ik eet en eet ik af en toe vlees. Verder ben ik dol op heerlijk eten :). En (h)eerlijk gegeten heb ik gisteren.
Het menu bestond uit verse groente met een 3 soorten heerlijke dip, het hoofdgerecht was een vegetarische shepherd’s pie met linzen en als toetje een heerlijke panna cotta met agar agar en vers fruit. En daarna nog koffie met Carne de Membrillo (van kweeperen) erg lekker!

collage-002

Zij trekken ook per keer dat het huiskamerrestaurant er is een lootje, van de mensen die hun facebookpagina hebben gelikt, die gratis mag komen proeven. Fantastisch toch? Dit keer mocht ik een lootje trekken voor de gast die mocht komen eten. Een heerlijke avond met goed en eerlijk eten voor een eerlijke prijs, een echte aanrader.

Indien er behoefte bestaat voor het stellen van vragen, mail me gerust. Ook als je meer over een bepaald onderwerp wilt weten hoor ik graag van je.

Warme groet,
Amanda
Tel je zegeningen, het liefst iedere dag

Geef een antwoord