Reiki

Wat is Reiki?
Reiki is een oude oosterse heelkunst, waarvan al sprake is in de oude 2500 jaar oude Sanskriet-teksten. In 1922 werd het herontdekt door de Japanse monnik, dr. Mikao Usui.

Het woord Reiki bestaat uit 2 Japanse karakters. Rei betekent universeel of begrensd en Ki betekend levensenergie of vitale kracht. Het is een methode om jezelf en anderen energie te geven die door het lichaam of de geest gebruikt wordt om te verbeteren (universele levensenergie die stroomt door alles wat leeft). Deze energie is dezelfde energie waardoor jij en alles wat leeft blijft leven. Reiki helpt lichaam en geest zichzelf te genezen!

De energie is ‘intelligent’ en bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt en komt altijd ten goede van de ontvangende partij. Het kan dus best gebeuren dat eerst je maag van streek raakt voordat je hoofdpijn verdwijnt. Dit komt omdat Reiki van binnen naar buiten geneest. Het is ook mogelijk dat eerder doorgemaakte ziekte opnieuw naar boven komen of dat emotionele of mentale zuivering, oud zeer naar boven brengt zodat dit verwerkt kan worden. Het heeft nooit negatieve gevolgen, de noodzakelijke gevolgen van de behandeling zijn altijd van korte duur. Het gebruiken van Reiki geeft je meer energie. Het verhogen van de energiebalans hangt echter niet af van Reiki. Ook het eten van het juiste voedsel (dat de juiste energie bevat) en het soepel en vrij houden van het fysieke lichaam door voldoende beweging zijn van groot belang.

Reiki kan onder andere worden toegepast bij chronische ziekten (zoals reuma/artritis), rugpijn, hoofdpijn, verstuikingen, maagaandoeningen, verwondingen, whiplash, ontstekingen en diverse stress-gerelateerde aandoeningen.

Ook als je andere of geen specifieke klachten hebt kan een behandeling je op verschillende niveau’s ondersteunen. Neem gerust eens contact op of vul het contactformulier in.