Spiegelogie

Vorige week heb ik het boek gehaald van Willem de Ridder, Handboek Spiegelogie. Het boek is werkelijk een feest der herkenning en geschreven om het te blijven lezen. Het is al weer een wat ouder boek, maar ik had er nog niet eerder van gehoord. Zoals gezegd wilde ik blijven lezen en ben dan ook druk op zoek gegaan naar een fanclub om een en ander verder te onderzoeken. Spiegelogie is in Nederland geïntroduceerd door Willem de Ridder die de kunst van het fanclubspel heeft geleerd van de Amerikaanse advocaat Arnold Patent. Spiegelogie is een zeer praktische methode om zelf te ervaren hoe het leven werkt. Patronen kan je heel moeilijk veranderen en in je eentje lukt dat al helemaal niet. Dat gaat veel beter als je je door een groep gelijkgestemde mensen laat ondersteunen. Bij spiegelogie heet zo’n groep gelijkgestemde een fanclub, omdat eenieder allemaal fan zijn van elkaar. In America heten fanclubs support-groups en dat is waar het in feite omgaat: het ervaren van onvoorwaardelijke steun.

Om in een fanclub mee te kunnen doen moet je het handboek Spiegelogie hebben gelezen, of de Spiegelogie CD hebben beluisterd of een weekend met Willem de Ridder hebben meegemaakt. Volgens het boek is er geen contact nodig met deskundigen, hoogstens met de superdeskundige van het eigen zelf en dat ben jezelf :).
Spiegelogie is een zeer praktische methode om zelf te ervaren hoe het leven werkt. Het nieuwe patroon bestaat uit drie stappen. De eerste stap is dat je ervan uit gaat dat elke mens perfect is, dat er aan die ander niks meer hoeft te veranderen. Zo is de natuur: de zon, de maan, de planten, die zijn allemaal perfect, daar valt niks aan te verbeteren. Alleen de mens denkt dat hij niet deugt en dus deugt hij ook nergens voor. Ga er dus van uit dat iedereen die je ontmoet perfect is. Dat werkt meteen want je hele wezen wil niks liever dan dat. Je zal ook zien dat je meteen een heleboel idioten tegen het lijf loopt, want je wordt natuurlijk meteen getest om te zien of je het echt meent. Waar het om gaat is dat je het volgende ervaart: wanneer je iemand laat vallen, laat je ook jezelf vallen. Op het punt waarop je dat ervaart, valt het niet meer uit te leggen.
Ten tweede vindt er voortdurend groei en verdieping van zelfkennis plaatst.
En als laatste: we zijn allen één. Ik ben jij en jij ben ik. De fanclub gaat uit van de gedachte dat alles wat ik zie dat ben ik zelf. Jij bent de spiegel die mij voorgehouden wordt. En ik ben dan weer jouw spiegel. Jij bent een andere ik en ik ben een ander jij.

Spiegelogie wijst je de weg. Je wordt fan van jezelf, van anderen en van het hele Universum. Het leven weerspiegelt altijd alles wat jij uit jezelf herkent. Iedereen kan het leren. Oefenen is 100% gratis en leuk .

Meer informatie over Spiegelogie:
Voor informatie over landelijke activiteiten ga je naar de site van het support-netwerk Nederland: www.fanclubs.nu. Hier kun je ook de handleiding voor het fanclubspel downloaden.

Voor een bezoek aan de website van Willem de Ridder ga je naar: www.willemderidder.com. Hier kun je allerlei info over Willem vinden en natuurlijk ook chatten in het meest bezochte gastenboek van Nederland.

Ik kijk in ieder geval al ontzettend uit naar mijn eerste bijeenkomst, heb ik jou ook nieuwsgierig gemaakt en heb je vragen, mail of bel me gerust. Ook als je meer over een bepaald onderwerp wilt weten hoor ik graag van je.

Warme groet,
Amanda
Tel je zegeningen, het liefst iedere dag

Geef een antwoord