Sterrenbeeld Leeuw

Ditmaal een stukje over het sterrenbeeld Leeuw (22 juli – 22 augustus). Mede door een verjaardag van een vriend van mij (alsnog gefeliciteerd).

Leeuw (Leo, afkorting Leo) is een sterrenbeeld aan de noorderhemel, liggende tussen rechte klimming 9u18m en 11u56m en tussen declinatie -6º en +33º. Het ligt binnen de ecliptica en is dus een van de tekens van de dierenriem. De zon staat hier van 10 augustus tot 16 september.
De leeuw als geboren leider

Leeuwen kennen nauwelijks zelftwijfel, zij kunnen het zich permitteren om grootmoedig te zijn tegen hun minderen. Voor mensen in moeilijkheden zal de leeuw hartelijk en gul zijn. Een leeuw kan absoluut niet tegen onrecht. De leeuw is een echte leider en zal in iedere situatie direct het heft in handen nemen. Leiding geven is voor alle leeuwen gewoon een 2e natuur, de leeuw kan autoritaire overkomen maar heeft over het algemeen een vriendelijk en goedaardig karakter.
Een andere kant is ijdelheid. De leeuw is snel in te palmen. De leeuw vindt het heerlijk om te horen dat hij geweldig en stoer is. De leeuw laat zich hierbij soms als een kind bespelen.

Leeuwen kunnen ook lastig en druktemakers zijn, zij kunnen extravert en uitbundig zijn. Het gevoel van gulheid en hartelijkheid overheerst bij de mensen in zijn omgeving. Als je de leeuw op een juiste manier kan benaderen zal de leeuw best te temmen zijn. De leeuw houdt ervan de show te stelen en chic uit te gaan. De leeuw let niet voldoende op de lijn, gezondheid en zijn portemonnee. De leeuw wil veel geld uitgeven voor het uiterlijk vertoon. De leeuw weet meestal genoeg te verdienen maar zal vaak ook weer snel door de verdiensten heen zijn.

Leeuwen zijn harde werkers. Ze hebben over het algemeen dan ook een heel helder verstand en een goed geheugen. Ze bouwen daardoor ook erg veel kennis op. De echte uitdaging haalt de leeuw uit een leidinggevende functie waarin de leeuw veel verantwoordelijkheden heeft. Hoewel de leeuw graag de show wil stelen, liggen in cultuur niet hun grootste mogelijkheden. Er zijn natuurlijk best wel leeuwen die het tot grootse dichters of tekstschrijvers schoppen.

Mensen voelen zich aangetrokken tot de levenslust en de warme ziel van een sterrenbeeld leeuw. Leeuwen hebben de mogelijkheid om anderen op te vrolijken en kunnen anderen goed aanmoedigen tijdens sombere tijden. Hun enthousiasme trekt mensen van nature aan. Leeuwen zijn een soort sociale vlinders, niet omdat ze dit willen maar omdat mensen zich van nature tot leeuwen aangetrokken voelen.

Het is moeilijk om niet bevriend te raken met een leeuw, het zijn meestal redelijk gebalanceerde en realistische personen. Zij zullen nooit in het verleden blijven en zullen verbaast kijken wanneer jij dit wel doet. Sommige leeuwen kunnen ook te ijdel en egocentrisch worden, maar ze zullen nooit zo egoïstisch worden dat ze niet iemand de hulp geven die deze nodig heeft.

Een leeuw verwend zijn vrienden en behandeld deze met respect. Een leeuw is de ultieme vriend. Ze zullen geen wrokken koesteren en zijn over het algemeen erg vergevend. Ze respecteren en begrijpen de verschillen tussen mensen.
leeuw
Indien er behoefte bestaat voor het stellen van vragen, mail me gerust. Ook als je meer over een bepaald onderwerp wilt weten hoor ik graag van je.

Warme groet,
Amanda
Tel je zegeningen, het liefst iedere dag.

Geef een antwoord