Vingerreflexologie

Wat is vingerreflexologie?
Onze vingers hebben iets unieks. Ze hebben een goede verbinding met beide hersenhelften. Ons leven wordt bepaald door dat wat we meemaken. En alles wat we meemaken wordt opgeslagen in ons brein. Voor ons brein belangrijk om terugkerende patronen snel te herkennen. Maar een trauma blijft daardoor ook in je geheugen achter. En al is het al een heel leven geleden, de pijn e.d. wordt nog steeds heftig ervaren.

De tastzin op de vingers kan hier verandering in aanbrengen. Waarbij de middelvinger als een tijdlijn alle heftige gebeurtenissen in je leven toont, kunnen we met de andere vingers verandering in het patroon aanbrengen. Zie het als een soort systeemherstel net als bij een computer die van slag is. En soms is het al voldoende om naar een vorige veilige datum te gaan om alles weer goed te herstellen.

Die tastzin in de vingers kreeg je al in de baarmoeder. Veel eerder dan je met de andere zintuigen actief aan de slag ging. De vingers en de daarbij behorende tastzin zijn dus ons eerste zintuig die al voor de geboorte actief was. En die tastzin is zelfs na jaren nog steeds jouw hulp in het leven zonder dat hij aangetast is door het leven, door je overtuigingen, door anderen en door dat wat je hebt meegemaakt. En met die gevoeligheid op je vingers kun je ook het brein weer optimaal laten functioneren. Vingerreflexologie is dus een perfecte schakel tussen lichaam en geest.

Wat kan je ermee?
Snel en bekwaam mensen van hun belemmerende emotie af helpen. Schaamte, woede, verdriet, onzekerheid, angst, zorgen voor veel nare gevoelens in het lichaam. Soms zo erg dat het onmogelijk is om een normaal leven te leiden. Wordt de emotie chronisch, dan kan dat leiden tot lichamelijke of geestelijke klachten.

Dactyologie Nederland heeft een unieke methodiek ontwikkeld om belemmerende emoties snel weg te halen waardoor de huidige lichamelijke of geestelijke klachten snel tot het verleden horen. Dactyologie Nederland gaat er vanuit dat de huidige klachten zijn oorsprong hebben in de kinderjaren. En dat de ziektes die er zijn, alleen opgelost kunnen worden, door de oorzaak te achterhalen waardoor je ziek kon worden. De vingers kunnen de triggers uit het verleden herkennen en de vingers weerspiegelen niet alleen je emotioneel verleden, ze geven ook aanwijzingen voor de nabije toekomst.

Duur van een behandeling
De duur van vingerreflexologie is afhankelijk van de klacht van de cliënt. Afhankelijk van de klacht kan een sessie soms al voldoende zijn. Een sessie duurt gemiddeld een uur.

Wanneer is vingerreflexologie toe te passen?
Veel mensen hebben al van alles geprobeerd of hebben te horen gekregen, leer er maar mee leven. Artsen kijken alleen naar de klacht en niet naar de oorzaak. Ik kijk graag met je mee naar de emotie die de klacht heeft veroorzaakt. O.a. bij: pijn, angsten en fobieën, stress / burnout, allergieën, reuma, hernia, rug- en schouderklachten, overgang en andere hormonale klachten, diabetes, verslavingen, overgewicht, onverklaarbare en psychische klachten, neurologische problemen, klachten na een ongeval, klachten na vaccinatie, versterking van het immuunsysteem en meer.

Vingerreflexologie onderscheidt zich doordat het snel en effectief werkt. Vingerreflexologie geneest GEEN ziektes, we zoeken de oorzaak, de belemmerende emotie waardoor het immuunsysteem is gaan falen en neutraliseren die emotie waardoor het lichaam zichzelf weer kan herstellen.

Belangrijk: een sessie is een goede aanvulling op de reguliere gezondheidszorg maar is in geen geval een vervanging daarvan.

Neem gerust eens contact op of vul het contactformulier in.