Vooruitkijken en terugblikken

Zo aan het einde van het jaar, in de altijd drukke decembermaand, is het altijd weer de tijd van het vooruitkijken en terugblikken. Hierin kunnen de tarotkaarten je goed ondersteunen. Zij kunnen gebruikt worden voor een uitgebreide algemene legging of een jaarlegging. Bij een uitgebreide algemene legging blik je eerst terug en kijk je naar wat het komende jaar te bieden heeft. Bij een jaarlegging (13 kaarten, voor elke maand één en een algemene kaart in welk teken het jaar staat) krijg je over veel verschillende levensgebieden korte boodschappen. Zo kun je bepalen waar je je aandacht aan kunt geven het komende jaar. Een jaarlegging kan op ieder moment van het jaar gelegd worden, maar is natuurlijk ook heel leuk als sint- of kerstcadeautje.

Jaarkaart

Ook is er voor ieder jaar van ons leven een Jaarkaart. Deze geeft aan welke uitdagingen, lessen en ervaringen je dit jaar te wachten staan. Hiervoor gebruiken wij alleen de grote arcana kaarten. Sommige kaarten uit de grote arcana zullen vaak terugkomen als onze jaarkaart, terwijl we andere nooit zullen krijgen. De gebeurtenissen die we in een jaar krijgen stellen ons in de gelegenheid om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen. Meer over onszelf en over onze behoeften te weten te komen. Als we onze jaarkaart kennen, zijn we ons bewuster van de grote lijnen in ons leven en de soorten kansen die ons gedurende dat jaar geboden worden.

Het bepalen van de jaarkaart. Tel je geboortedag en –maand op bij het lopende jaar:

Mijn jaarkaart als voorbeeld: 27-02-1975 =

27 + 02 + 2019 = 2048 = 2+ 4 + 8 =14 (De Gematigdheid)

De Gematigdheid tarot

Feestmaand

Omdat het een echte feestmaand is, geef ik aan de eerste vijf lezers van deze blog die hier onder reageren een cadeautje. Zij krijgen een getypt A4’tje met uitleg over de jaarkaart en nog wat informatie over hun geboortedatum.

Indien er behoefte bestaat voor het stellen van vragen, mail me. Ook als je meer over een bepaald onderwerp wilt weten hoor ik graag van je. Stuur mij een mail of gebruik het contactformulier. Je kunt hier eventueel ook je jaarlegging bestellen indien je dit wilt.

Warme groet,

Amanda
Tel je zegeningen, het liefst iedere dag

 

 

Geef een antwoord