Weerstand

Weerstand houdt dat in stand waar je weerstand aan biedt. Ervaringen waaraan weerstand wordt geboden blijven terugkeren, aanhoudende pijn, vastgeroeste gewoontes. Wanneer onderdrukte emoties zich opstapelen en in het leven worden opgeslagen reageert het lichaam erop als het vreemde objecten zijn.

Heling begint met bereidheid, bereidheid om dingen onder ogen te zien. Als je de waarheid onder ogen ziet, kun je de weg vrijmaken voor de toekomst. Neem die weerstand bij jezelf weg en duik erin. Pak dat stuk aan waar je klaar voor bent. Hoe meer je bereid bent er naar te kijken en te veranderen, hoe sneller het proces zal verlopen. Het is de weg die je uit je (oude) pijn voert, terug naar vrijheid, gezondheid en geluk.

Een obstakel is iets dat je in de weg staat, je tegenhoudt, afremt, afleidt, je doet laten opgeven. Maar de obstakels zijn ook natuurlijk, normaal en voorspelbaar. Het is namelijk jouw eigen creatie. In principe zijn obstakels niet bedoelt om je tegen te houden, maar om je sterker te maken en de zaken helder te krijgen.

Wanneer je attent blijft op de intentie, zal je huidige werkelijkheid in de richting van je eigen intentie worden getrokken. Je huidige situatie zal in overeenstemming met het beeld worden dat je hebt van de toekomst veranderen. Als je je er zelf maar in gelooft wat het je te bieden heeft en je weet wat je wilt.

Leuke oefening hierbij:

Formuleer dagelijks een intentie. Neem je aan het begin van de dag iets voor. Schrijf het op en plak het op je laptop, koelkast, muur, spiegel of waar dan ook. In iedergeval ergens waar jij het ziet. Noteer aan het einde van de dag of je je voornemen wel of niet hebt uitgevoerd en als je het wel hebt gedaan, hoe is het je vergaan?

Laat je eigen werkelijkheid nooit je werkelijkheid bepalen! Lukt het je nog niet zo goed en wil je meer over het onderwerp weten? Plan gerust een kennismakingsgesprek in.

Indien er behoefte bestaat voor het stellen van vragen, mail me. Ook als je meer over een bepaald onderwerp wilt weten hoor ik graag van je. Stuur mij een mail of gebruik het contactformulier.

Warme groet,

Amanda
Tel je zegeningen, het liefst iedere dag

Geef een antwoord